Amsterdam, 16 maart 2020

Beste leerlingen van PI-school Professor Waterink Noord,

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het Coronavirus. Op het jeugdjournaal, op school en thuis. Om te zorgen dat niet veel mensen ziek worden is er afgesproken dat vanaf vandaag alle scholen, opvang en sportclubs dicht zijn.

Dit betekent dat jullie school voor drie weken dicht is. Dat is tijdens een vakantie wel leuk maar nu eigenlijk niet. De reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken.

Misschien maak je je er zorgen om. Wat gebeurt er allemaal en wat kan ik doen? Er wordt door veel mensen keihard gewerkt om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten zijn.

Om toch iedere dag iets aan school te kunnen doen zal jouw meester of juf werk klaarzetten (via werkmap of online). Misschien lijkt niet naar school gaan in het begin leuk maar het kan ook saai worden. Alleen maar op het internet zitten is na een tijdje ook niet meer leuk en is niet goed voor je. Probeer zoveel mogelijk verschillende dingen op een dag te doen. Er zijn allerlei activiteiten die je kunt gaan doen. Ga buitenspelen, kijk jeugdjournaal of schooltv, ga tekenen of knutselen. Jouw meester of juf zal je 1 keer per week bellen, maar voor vragen kunnen je ouders ook appen via Parro.

Er is een uitzondering gemaakt voor kinderen waarvan de ouders werk doen dat door moet gaan (zoals bijvoorbeeld het werken in een ziekenhuis). Voor deze kinderen is er een opvangplek op school.

Als we allemaal ons goed aan alle regels houden, handen wassen, niet veel andere kinderen of volwassenen zien kunnen we over een aantal weken weer gezond naar school. Groeten van school