Tijdens de noodopvang op PI-school Professor Waterink Noord kwam er voor de kinderen een verrassing!

Onze school had altijd al goede contacten met de Cliniclowns. Zij bezoeken jaarlijks (en soms wel 2 x per jaar) onze groepen 1 tot en met 4. Ook in deze coronatijd werd er aan onze kinderen gedacht! Ze bedachten dat ze ons wel een voorstelling BUITEN konden geven.

En ja hoor: Tijdens het buitenspelen stonden er opeens twee meisjesclowns voor het hek! In vrolijk gekleurde kleding en uiteraard….. een rode dopneus! De kinderen lieten ze maar al te graag binnen.

De clowns hadden stoeltjes voor zichzelf meegebracht en de kinderen konden op de banken op het schoolplein zitten. Met die stoeltjes ging het niet zo goed: Een van de clowns kreeg het stoeltje maar niet goed uitgezet!
Hoe duidelijk de andere clown ook voordeed hoe het moest. Daarom kwam die ene clown steeds tussen de poten te zitten, wat voor de kinderen natuurlijk lachen was!

Toen ze eenmaal zaten gingen ze eens kijken wat er eigenlijk in hun tas zat.
Daar zat een doekje in, en nog een doekje, en nog een doekje, en nog een doekje en…… ga zo maar door! Het hele schoolplein kon je ‘behangen’ met doekjes. En dat allemaal uit die ene tas. En hoe moeilijk was het om al die doekjes weer in de tas terug te krijgen! Zelfs als de kinderen hielpen, floepten ze er aan de andere kant van de tas weer uit.

Uiteindelijk is het gelukt en konden de clowns met opgeklapte stoeltjes en een tas vol doekjes weer naar huis. En als u nou denkt: Dat was leuk voor de kinderen van groep 1 tot en met 4……. ook de kinderen van groep 5, 6, 7 en zelfs 8 hebben genoten!

Wat een leuke activiteit voor onze opvangkinderen.

Cliniclowns bedankt!